Menu

Frequently asked questions

Vi hjälper dig gärna om du har några frågor om hur vår service fungerar. Nedan listar vi svar på de vanligaste frågorna från våra kunder. Om du inte hittar svaret du letar efter, kan du alltid lämna ett meddelande till oss så kommer vi att svara dig så fort vi kan!

Vad är GRØNBID?

GRØNBID är en gruppinköpstjänst som ger enskilda husägare möjligheten skapa soldrivna samhällen med det bästa priset på marknaderna. Vi anser att varje hushåll ska ha tillgång till en säker och smidig inköpsprocess av solceller.

Att jämföra priserna och tolka informationen på solceller kan dock vara en utmanande och tidskrävande process för en privatperson. Genom gruppinköp kan man få en betydande rabatt och en mycket bättre avkastning på investeringen.

Vi vill göra dessa fördelar tillgängliga för alla våra kunder:

  • Säker investering med våra tekniska specialister
  • Enkel och trygg jämförelse av många offerter
  • Prisreduktion – genom samköp får du 20% rabatt

Vi sammankopplar hela grannskapet på vår plattform för att ge dig de här fördelar.

Hur funkar tjänsten?

Vänligen kolla på den korta förklaringen här.

Är registreringen bindande?

Registreringen är icke bindande. Dock ber vi alla som inte är intresserade meddela oss när kampanjen slutar, så att vi inte begär offerter för hushåll som inte är redo att investera.

Kostar er tjänst någonting för mig?

Vår tjänst är 100% gratis för privatkunder.

Hur skiljer sig GRØNBID från andra entreprenörer?

GRØNBID är en oberoende, transparent budgivningstjänst för husägare. Vi skapar kampanjer för att marknadsföra solceller till ett helt grannskap. Vi samlar villor som vill köpa solceller och begär offerter för hela portfolion från flera entreprenörer med bra anseende. Tack vare vår tekniska erfarenhet med solenergi kan vi välja den bästa offerten.

När får jag veta hur mycket mina solceller kostar?

Efter du har fyllt dina husuppgifter och laddat upp några foton, bokar du en tid för ett samtal med skärmdelning. Vi visar dig hur ska anläggningen se ut och bekräftar att allt är som du vill. I detta skede kan vi ge dig en prisuppskattning. Slutgiltigt pris är bekräftat när GRØNBID väljer leverantören med den bästa offerten.

Hur är det möjligt att er pris är 20% lägre än det genomsnittliga marknadspriset?

Vi använder vårt nätverk av solcellsinstallatörer för att hitta det bästa priset för dig. Gruppinköp ger många fördelar till våra tjänsteleverantörer. De är redo att erbjuda en betydande rabatt så länge de kan installera solpaneler på taket av flera hus samtidigt i ett område.

Är företag som installerar solpanelerna pålitliga?

Det finns mer än 100 solcellsbolag i Sverige. Vi arbetar endast med de certifierade systeminstallatörerna med tillförlitliga referenser och erfarenheter. Dessutom begär vi garantier för installationsmaterial och prestanda. Vi ser till att processen går smidigt och att företaget kommer att leverera slutprodukten i tid.

Är mitt hus lämpligt?

När du registrerar dig, är det första vi gör att kolla så att ditt hus är lämpligt. Om det inte finns tillräckligt yta eller hela taket är skuggat, berättar vi det omedelbart.

Vad är en typisk återbetalningstid för solpaneler?

Det beror på storleken på det installerade systemet, men typisk återbetalningstid för solpaneler i Sverige är 10-15 år efter investeringen. Genom vår tjänst faller återbetalningstiden till 8-12 år. Solpanelernas förväntade livslängd är 30 år.

Jag registrerade mig, vad händer nu?

Efter du har registrerat dig, kollar våra specialister så att ditt hus är lämpligt och skickar dig ett e-mail med instruktioner kring kampanjen. Om du inte har fått ett mail inom 24 timmar, kolla gärna din ‘Kampanjer tab’ i mejlet.

Varför måste jag fylla i mina husuppgifter? Det ser jobbigt ut

För att vi kan designa ett bättre system och begära offerter med mer information för att driva ner priset. Att fylla i husuppgifterna tar bara några minuter. Du kan spara dina framsteg när du vill.

Värför vill ni se mina elfakturor?

Den viktigaste informationen är den månatliga elförbrukningen och säkringsstorleken. Elnätsfakturan innehåller vanligtvis de två senaste årens elförbrukning. På det sättet kan vi ge dig en bättre uppskattning av investeringen.

Jag har ett stort tak, är det inte bättre att använda hela ytan?

Ja och nej. Maximalt effekt bör inte vara större än din årliga elförbrukning. Om du har ett stort hus med fjärrvärme och använder hela takytan, är det möjligt att systemet skulle producera mer el än du köper från nätten. Detta gör investering mindre lönsam.

Så länge överskottsproduktionen inte överstiger förbrukningen, är det dock bättre att använda hela takytan.

Solceller kommer att vara på taket, det är klart. Vad är en växelriktare och varför måste jag markera var den ska placeras?

Växelriktaren gör om strömmen från solcellerna så att den kan användas i elnätet. Den kontrollerar också systemet och skickar data till internet så att du kan se produktionen. Växelriktaren kopplas till elskåpet, därför är det bäst att placera den nära elskåpet. Under samtalet kan vi prata mer om det i detalj om du inte har någon preferens kring placeringen.

Top
  TOP